A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Яремчанський ліцей №2
Яремчанської міської ради Івано-Франківської області

Емоційний контакт з дитиною

Дата: 01.12.2023 15:22
Кількість переглядів: 19

     

     Що відбувається, якщо ми НЕ перебуваємо в емоційному контакті з дитиною?

     Вона частіше вередує, хуліганить,  привертає увагу поганою поведінкою. З нею складно домовитися, а в родині наростає напруга.

💫 Ось 5 простих і доступних способів встановити і підтримувати хороший контакт з дитиною протягом дня.

Вони настільки прості, що ми часом не усвідомлюємо, наскільки вони важливі для наших дітей.

✔️1. Часто торкайтеся дитини. Дотики налагоджують контакт, знижують тривожність, полегшують біль. Це ніжність, увага, добре ставлення. Тримайтеся за руки, гладьте, обіймайте, доторкайтеся до плеча, руки, голови дитини.

✔️2. Радійте, коли зустрічаєте її. Часто можна побачити, як батьки зустрічають дітей, не відриваючись від моб. телефону, або зі стурбованим, серйозним обличчям, або одразу починають ставити запитання. Відволічіться від того, що робите і привітайте дитину, наче ви не бачили її тиждень.

✔️ 3. Запитайте у дитини поради у вашій справі. Скористайтеся тим, що порадить вам дитина, поділіться з ним результатами і похваліть його. Це підніме його самооцінку і допоможе йому відчути себе значущим і важливим для вас.

✔️4. Попросіть дитину оцінити вас, як батьків, за шкалою від 0 до 10. Тільки не ображайтеся 🙏 Діти щиро говорять, що думають. Якщо оцінка менша за 10 - просто запитайте, що ви можете покращити? Про що б хотіла попросити вас дитина? І пообіцяйте, що постараєтеся.

✔️5. Дивіться в очі дитині, коли розмовляєте з нею. Бувало так, що ваш співрозмовник займається своїми справами, дивиться в телефон чи на перехожих, куди завгодно, але не на вас? Як ви себе почували?

Тривалий і уважний контакт "очі в очі" повідомляє дитині, що вона для вас важлива і ви любите її.

👉 Виберіть той спосіб підтримувати контакт із дитиною, який використовуєте найменше і практикуйте цього тижня 🙌


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора